Station Berlin Hauptbahnhof

Station Berlin Hauptbahnhof

Aankomst in Berlijn op Berlijn Hauptbahnhof

Het station Berlin Hauptbahnhof is het centraal station van Berlijn. Het station doet dienst als belangrijk knooppunt waar meerdere spoorwegen met elkaar worden verbonden. Hier kan je overstappen op S-Bahnen naar de buitenwijken van Berlijn, of op lange-afstandstreinen die heel Duitsland en daar voorbij doorkruizen.

Ook de binnenstad is eenvoudig bereikbaar vanaf Berlin Hauptbahnhof. Je kan eenvoudig overstappen op de U-Bahn die zich in de kelder bevindt, of op één van de vele metro’s en bussen die voor het station vertrekken.

Berlin Hauptbahnhof Entree

Overstappen op de U-Bahn

Onder het station Berlin Hauptbahnhof is de metro gevestigd. De metrolijn U5, dat rijdt op het traject Hönow – Hauptbahnhof, stopt en eindigt op dit station. Met deze lijn kan je onder andere reizen naar de Brandenburger Tor, het Museumsinsel en Tierpark. 

U Bahn Berlin

Faciliteiten op Berlin Hauptbahnhof

Berlin Hauptbahnhof beschikt over uitgebreide faciliteiten. In de buurt van het station zijn kluisjes waar jij je bagage veilig kan opbergen zodat je zonder koffers Berlijn kan ontdekken. De kluisjes bevinden zich buiten het hoofdgebouw op de parkeerplaats op de 1e, 2e en 3e verdieping van regio c.

Daarnaast beschikt Berlin Hauptbahnhof over een DB lounge voor eersteklas reizigers. In de lounge kan je gebruik maken van gratis kranten, tijdschriften, wifi en stopcontacten om rustig te kunnen werken. Er worden gratis non-alcoholische warme en koude dranken aangeboden in de lounge. De lounge is dagelijks geopend van 06:00 tot 22:00. Lees meer over de lounge op de site van de DB.

Verder zijn er nog tal van restaurants, winkels, bars, boetieks, servicekantoren en veel meer te vinden!

> Download hier een plattegrond van Station Berlin Hauptbahnhof

Berlin Central Station Trap

Lees meer over de mooiste bezienswaardigheden in Berlijn

Station Berlin Hauptbahnhof

Berlijn is een prachtige stad waar je veel kan ontdekken. Ga jij binnenkort op stedentrip naar de hoofdstad van Duitsland? Wij hebben hier een handig overzicht gemaakt van de mooiste bezienswaardigheden in Berlijn die je echt niet kan missen!